Vineri, Martie 15, 2024
   
Text Size

Cuvant director

Despre timp și timpuri- despre vreme și vremuri

 

“  Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate
….”

(Mihai Eminescu)

 

În fiecare toamnă, ne-am obișnuit să spunem că sună clopoțelul  pentru o nouă generație de elevi. Exprimarea rămâne. Dar clopoțelul a fost înlocuit demult de o sonerie, sau, mai nou, de postul de radio care vestește începutul pauzelor într-un mod mai plăcut.

Suntem la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău. Bun venit la școală!

Astăzi e o zi altfel, pentru că pe coridoare se aude ecoul pașilor pierduți ai celor care au pășit pe aici ca elevi sau ca profesori.  Oare cum a fost prima zi de școală, acum 100 de ani, pentru cei 64 de elevi înscriși? Nu știm să spunem dacă a fost o zi senină sau nu dar, cu siguranță, au existat emoții, speranțe și așteptări. Ca și acum.

La ceas aniversar, ne-ar fi plăcut să fim împreună dascăli de ieri și de azi, elevi de astăzi și de ieri. Dar vremurile nu ne permit. După un război, o desființare și o reînființare, școala aceasta a trecut și printr-o pandemie. Am învățat să ne organizăm altfel, am învățat că și de la distanță putem comunica, chiar dacă uneori răspunsurile la întrebări mai întârziau sau se pierdeau în eter. Într-o lume virtuală am rezistat și am ieșit învingători, pentru ca astăzi să putem fi iar împreună.

Pentru toți acei care, de-a lungul unui secol, în perioade mai lungi sau mai scurte, și-au împletit existența cu cea a acestei școli, care au trudit pentru ca elevii care au studiat pe băncile liceului să devină buni specialiști, oameni adevărați, care să aibă succes în viață, astăzi rostim cuvinte de recunoștință, apreciere și respect.

Către foștii elevi ai colegiului care, de-a lungul timpului, prin activitatea lor și prin atitudinea lor în societate au făcut cinste acestei școli, se îndreaptă toate gândurile noastre bune.

Peste timp, în vremuri mai bune sau mai puțin bune, am dovedit că trecerea noastră prin această școală ne-a marcat pozitiv, ne-a făcut să fim mai buni.

Tuturor, la mulți ani de ziua noastră !

Prof. Teodora Craus

Date contact

Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau

str. 9 Mai nr. 104, Tel. 0234 510 435, colegiul_ec_bc@yahoo.com

Login Form